19 - 26 września - Umbria - Costacciaro - okolice Gubbio

Tydzień w zielonym sercu Włoch, w ruchu i dla odpoczynku, dla doświadczania dolce vita wszystkimi zmysłami!  Umbria to piękna kraina przeplatana górami, jeziorami, gajami oliwnymi i winnicami. Będziemy aktywnie spędzać czas, smakować, zwiedzać umbryjskie miasteczka, wędrować i relaksować przy basenie, czyli poprzez wszystkie zmysły poznawać włoską kulturę.
Miejscem, w którym się zatrzymamy będzie duża rodzinna posiadłość Villa Pascolo w pobliżu Gubbio, u podnóża góry Monte Cucco, w tzw. zielonym sercu Włoch. Miejsce zaciszne, otoczone zielenią, skąd blisko do pięknych umbryjskich miasteczek. Na terenie należących do willi znajduje się basen, dużo miejsca na spędzenie miłe spędzenie czasu na zewnątrz.


Ceny
Koszt i rezerwacja

Zapisy

miejsce i Wyżywienie

Do dyspozycji pokoje 2, 3 - osobowe i 1- osobowe z łazienkami.
Mamy do dyspozycji basen, cały teren wokół willi i salę do ćwiczeń. W tych sprzyjających okolicznościach miło będzie odpocząć wpatrując się w zieleń góry Monte Cucco pomiędzy wycieczkami i spacerami.

2 posiłki dziennie:
- śniadania w formie bufetu
- kolacje w rodzinnej restauracji prowadzonej na miejscu


Picking

Zajęcia Joga Fusion

Sześć zajęć łączących elementy jogi i treningu powięziowego z automasażem - w sali warsztatowej.

Zajęcia o charakterze funkcjonalnym i prozdrowotnym, dostępnym nawet dla osób zupełnie początkujących. Ćwiczenia wspierające ciało w codziennym trekkingu.

Zapewniamy pomoce potrzebne do ćwiczeń: maty, koce itp.

A Ty masz więcej miejsca w bagażu 🙂

Design

Przewidziane atrakcje

  • Poranne Zajęcia Ruchowe: Energetyzujące sesje treningu powięziowego i joga fusion na dobry początek dnia, idealne na rozbudzenie ciała i umysłu
  • Warsztaty Kulinarne: Wspólne przygotowywanie typowych dań kuchni umbryjskiej z włoskimi kucharkami z naszej willi
  • Sensoryczne Warsztaty Oliwy i Oliwek: Poznaj bogactwo smaku płynnego złota Włoch. Nauczysz się rozpoznawać najwyższą jakość i niuanse regionalnych oliw.
  • Zbieranie trufli i degustacja dań z truflami

Zwiedzimy najpiękniejsze i najbardziej urokliwe zakątki regionu:

  • Trekking na górę Monte Cucco (Dla Chętnych): wędrówka dla miłośników przyrody, oferująca spektakularne widoki na zieloną Umbrię.
  • Gubbio: Średniowieczny klejnot z imponującą architekturą.
  • Jaskinie Frasassi: Podziemny świat pełen zapierających dech w piersiach formacji krasowych.
  • Trevi: Miasteczko znane z produkcji oliwy, położone na malowniczym wzgórzu.
  • Asyż lub Perugia: Odwiedzimy jedno z dwóch historycznych centrów Umbrii – duchowy Asyż lub pełną życia Perugię.

Nasz program został starannie skomponowany, by zapewnić równowagę między aktywnością a relaksem oraz pełnym zanurzeniem w kulturę i smaki Umbrii.


Picking
Picking

Agnieszka Koper - nasza pilotka i przewodniczka po Włoszech

Aga Koper - podróżniczka, smakoszka, popularyzatorka włoskiej turystyki kulinarnej, pilotka, profesjonalna degustatorka oliwy z oliwek i oliwek stołowych, badaczka włoskich targowisk i kuchni włoskiej. Prowadzi warsztaty analizy sensorycznej oliwy z oliwek, kulinarne a także food tour po wybranych regionach kraju.

Tworzy blog https://everydayinitaly.com/ oraz dzieli się codziennością z życia we Włoszech na instagramie: @everydayinitaly

Picking

Ramowy program (może ulec małym zmianom)

21 maja - sobota
Przyjazd uczestników i kolacja powitalna w Settimo Cielo Locanda

22 maja - niedziela

  • sesja poranna 1h 15 min
  • śniadanie
  • zwiedzanie Civita di Bagnoregio
  • warsztaty kulinarne i obiadokolacja
  • sesja wieczorna regenerująca 1h

23 maja - poniedziałek

  • sesja poranna 1h 15 min
  • śniadanie
  • czas wolny
  • warsztaty kulinarne + analiza sensoryczna oliwy
  • obiadokolacja
  • sesja wieczorna regenerująca 1h

24 maja - wtorek

  • sesja poranna 1h
  • śniadanie
  • wycieczka całodzienna - trekking Bolsena - Montefiascone
  • obiadokolacja

25 maja - środa

  • sesja poranna 1h 30 min
  • śniadanie
  • czas wolny
  • wycieczka do winnicy połączona z degustacją wina i obiadokolacją

26 maja - czwartek

  • sesja poranna 1h 30 min
  • śniadanie
  • wycieczka do Orvieto
  • kolacja w Orvieto

27 maja - piątek

  • sesja poranna 1h 30 min
  • śniadanie
  • czas wolny
  • sesja regeneracyjna 1h
  • pożegnalna kolacja

28 maja - sobota

  • śniadanie i zakończenie

Cena zawiera:

  • pobyt w 2-osobowych pokojach z łazienką,
  • 7 śniadań w formie bufetu,
  • 6 kolacji (z napojami: woda, 2 kieliszki wina, kawa/herbata),
  • 6 porannych zajęć ruchowych,
  • warsztaty kulinarne - kuchnia umbryjska,
  • zbieranie trufli i degustację,
  • warsztaty sensoryczne oliwy z oliwek i oliwek stołowych,
  • zwiedzanie wg programu,
  • transport z miejsca pobytu do atrakcji przewidzianych w programie,
  • opiekę pilota wycieczek,
  • organizację i logistykę wyjazdu,
  • obsługę biura podróży i ubezpieczenie turystyczne.

Cena nie zawiera:

  • dojazdu z Polski do Włoch i z powrotem,
  • innych atrakcji spoza programu,
  • wydatków własnych i napiwków.

DOJAZD - chętnie pomożemy w organizacji dojazdu i doborze najwygodniejszych połączeń! Pomagamy w organizacji transferu z /na lotnisko.
Najbliższe lotnisko - Perugia, Rzym. Z Rzymu bezpośredni pociąg do Fossato di Vico, skąd organizujemy taxi na miejsce. Z Perugii - możemy zorganizować taxi z lotniska na miejsce/ powrót.

Rezerwuję


1330

Dopłata do pokoju 1-os 150 EUR (w miarę wolnych miejsc)



rezerwacja


Aby dokonać rezerwacji proszę o zgłoszenie mailowe:  ania.brzegowa@jogafusion.pl
Pośrednikiem w organizacji wyjazdu jest Biuro Turystyczne Pitur, które skontaktuje się z Tobą w celu potwierdzenia rezerwacji. Rezerwacja jest potwierdzona wpłatą zaliczki i podpisaniem umowy z biurem. Wszystkie potrzebne informacje otrzymasz mailowo.