23 - 30 czerwca - Trekking szlakami Umbrii - Costacciaro

Lubisz chodzić, oglądać piękne zielone wzgórza i piknikować w naturze? A to wszystko w górzystej Umbrii nazywanej zielonym sercem Włoch. Umbria znajduje się w centralnych Włoszech. To piękna kraina przeplatana górami, jeziorami, gajami oliwnymi i winnicami.

Zapraszamy na aktywny tydzień z codziennymi wędrówkami po widokowych szlakach umbryjskich z Agnieszką Koper i lokalnymi przewodnikami górskimi. Nie zabraknie też zwiedzania przepięknych średniowiecznych miasteczek, degustacji wina i dobrych posiłków.


Ceny
Koszt i rezerwacja

Zapisy

miejsce i Wyżywienie

Miejscem, gdzie się zatrzymamy będzie Villa Pascolo  w pobliżu Gubbio. To duża rodzinna posiadłość z basenem, u podnóża góry Monte Cucco. Villa Pascolo dysponuje wygodnymi pokojami 2 i 1 osobowymi, z łazienkami. 

Wyżywienie: dwa posiłki dziennie oraz prowiant na trekking

Śniadania - w formie bufetu, obfite włosko - polskie śniadanie na słodko i słono.

Kolacje - serwowane, kuchnia umbryjska sezonowa (w formularzu rezerwacyjnym można wybrać opcję wegetariańską, bez glutenu lub klasyczną).

Picking
Picking

Zajęcia Joga Fusion

Sześć zajęć łączących elementy jogi i treningu powięziowego z automasażem - w sali warsztatowej.

Zajęcia o charakterze funkcjonalnym i prozdrowotnym, dostępnym nawet dla osób zupełnie początkujących. Ćwiczenia wspierające ciało w codziennym trekkingu.

Zapewniamy pomoce potrzebne do ćwiczeń: maty, koce itp.

A Ty masz więcej miejsca w bagażu 🙂

Design

Trekking i włoskie atrakcje z Agą Koper - specjalistką od włoskiej kultury i pilotką

W planie pięć dni różnorodnych tras trekkingowych pod opieką włoskiego przewodnika górskiego. Trasy liczą od 10 do 15 km dziennie.  Wystarczy, że lubisz i możesz chodzić przez kilka godzin dziennie, masz dobre buty i kijki dla wsparcia. 

Będziemy chodzić zarówno szlakami wśród gajów oliwnych i winnic w okolicach Asyżu i Spello, wzdłóż jeziora Trazymeńskiego, jak i wspinać się na pobliski szczyt Monte Cucco.  

Oprócz górskich wędrówek będziemy zwiedzać i poznawać urocze średniowieczne umbryjskie miasteczka. 

Tydzień zaplanowany jest w taki sposób, aby wśród codziennych wędrówek znaleźć też czas na regenerację i przyjemność obcowania z naturą. Ostatni dzień wolny. 

Inne włoskie atrakcje z z Agą:

  • warsztaty analizy sensorycznej oliwy
  • wizyta w winnicy połączona z degustacją
  • zwiedzanie Gubbio, Perugia, Spello, Asyżu, Costacciaro

Picking
Picking

Agnieszka Koper

Aga Koper - podróżniczka, smakoszka, popularyzatorka włoskiej turystyki kulinarnej, pilotka, profesjonalna degustatorka oliwy z oliwek i oliwek stołowych, badaczka włoskich targowisk i kuchni włoskiej. Prowadzi warsztaty analizy sensorycznej oliwy z oliwek, kulinarne a także food tour po wybranych regionach kraju.

Tworzy blog https://everydayinitaly.com/ oraz dzieli się codziennością z życia we Włoszech na instagramie: @everydayinitaly

Picking

Ramowy program (może ulec małym zmianom)

21 maja - sobota
Przyjazd uczestników i kolacja powitalna w Settimo Cielo Locanda

22 maja - niedziela

  • sesja poranna 1h 15 min
  • śniadanie
  • zwiedzanie Civita di Bagnoregio
  • warsztaty kulinarne i obiadokolacja
  • sesja wieczorna regenerująca 1h

23 maja - poniedziałek

  • sesja poranna 1h 15 min
  • śniadanie
  • czas wolny
  • warsztaty kulinarne + analiza sensoryczna oliwy
  • obiadokolacja
  • sesja wieczorna regenerująca 1h

24 maja - wtorek

  • sesja poranna 1h
  • śniadanie
  • wycieczka całodzienna - trekking Bolsena - Montefiascone
  • obiadokolacja

25 maja - środa

  • sesja poranna 1h 30 min
  • śniadanie
  • czas wolny
  • wycieczka do winnicy połączona z degustacją wina i obiadokolacją

26 maja - czwartek

  • sesja poranna 1h 30 min
  • śniadanie
  • wycieczka do Orvieto
  • kolacja w Orvieto

27 maja - piątek

  • sesja poranna 1h 30 min
  • śniadanie
  • czas wolny
  • sesja regeneracyjna 1h
  • pożegnalna kolacja

28 maja - sobota

  • śniadanie i zakończenie

Cena zawiera:

  • pobyt w pokojach dwuosobowych w willi z basenem (możliwość jedynki za dodatkowa oplata)
  • 7 śniadań 
  • 7 kolacji (kuchnia umbryjska sezonowa – przystawka, pierwsze, drugie danie, deser, woda, wino)
  • 6 sesji ruchowych 
  • trekking z licencjonowanym przewodnikiem 
  • warsztaty analizy sensorycznej oliwy
  • wizyta w winnicy połączona z degustacją 
  • zwiedzanie pobliskich miast (Costacciaro, Gubbio, Perugia, Asyż, Spello)
  • transport do wszystkich atrakcji 
  • opieka tłumacza i pilota wycieczek podczas pobytu
  • ubezpieczenie KL - NNW

Cena nie zawiera:

  • dojazdu z Polski do Włoch (najbliższe lotnisko Perugia, Rzym) i z powrotem 
  • dojazdu z lotniska do miejsca pobytu i z powrotem
  • dopłaty do pokoju 1- os. (90 euro za tydzień, w miarę dostępności)
  • dodatkowych wstępów do atrakcji np. jaskini, muzeów, kościołów
  • kosztów własnych i napiwków, innych atrakcji nie ujętych w planie
Rezerwuję

Rezerwując akceptujesz Regulamin.

1120

Klubowiczki

1220



rezerwacja


Rezerwacja poprzez formularz:  https://forms.gle/73JhjRsSSLj1r9Co6

Kontakt do mnie: ania.brzegowa@jogafusion.pl

Wszystkie formalności będą przeprowadzone przez biuro podróży.