21 - 28 września - Dobry ruch i smakowanie Umbrii - Costacciaro

Tydzień w zielonym sercu Włoch, dla odpoczynku, dla doświadczania dolce vita wszystkimi zmysłami! 

Umbria to piękna kraina przeplatana górami, jeziorami, gajami oliwnymi i winnicami. Razem z Agnieszką Koper zapraszamy na wspólne, aktywne spędzenie czasu.
Będziemy smakować, zwiedzać umbryjskie miasteczka, wędrować i relaksować się przy basenie, czyli poprzez wszystkie zmysły poznawać włoską kulturę.


Ceny
Koszt i rezerwacja

Zapisy

miejsce i Wyżywienie

Miejscem, gdzie się zatrzymamy będzie Villa Pascolo  w pobliżu Gubbio. To duża rodzinna posiadłość z basenem, u podnóża góry Monte Cucco. Villa Pascolo dysponuje wygodnymi pokojami 2 i 1 osobowymi, z łazienkami. 

Wyżywienie: dwa posiłki dziennie.

Śniadania - w formie bufetu, obfite włosko - polskie śniadanie na słodko i słono.

Kolacje - serwowane, kuchnia umbryjska sezonowa (w formularzu rezerwacyjnym można wybrać opcję wegetariańską, bez glutenu lub klasyczną).

Picking
Picking

Zajęcia Joga Fusion

Sześć zajęć łączących elementy jogi i treningu powięziowego z automasażem - w sali warsztatowej.

Zajęcia o charakterze funkcjonalnym i prozdrowotnym, dostępnym nawet dla osób zupełnie początkujących. 

Zapewniamy pomoce potrzebne do ćwiczeń: maty, koce itp.

A Ty masz więcej miejsca w bagażu 🙂

Design

włoskie atrakcje z Agą Koper - specjalistką od włoskiej kultury i pilotką

  • warsztaty kulinarne (Agnieszka Koper i włoska umbryjska Nonna, czyli babcia nauczą nas jak przygotowywać ręcznie włoski makaron oraz umbryjskie sezonowe dania)
  • warsztaty analizy sensorycznej oliwy z oliwek (gdzie nauczymy się jak smakować i oceniać oliwę oraz jak komponować posiłki z różnymi rodzajami oliwy z oliwek). 
  • zwiedzanie pobliskich miasteczek: Gubbio, Perugia, Asyż, Spello, 
  • dla chętnych trekking na szczyt Monte Cucco pod opieką licencjonowanego przewodnika lub lekki trekking na jednym ze szlaków u podnóża góry Monte Cucco
  • wizyta w lokalnej serowarni lub fabryce ceramiki
Picking
Picking

Agnieszka Koper

Aga Koper - podróżniczka, smakoszka, popularyzatorka włoskiej turystyki kulinarnej, pilotka, profesjonalna degustatorka oliwy z oliwek i oliwek stołowych, badaczka włoskich targowisk i kuchni włoskiej. Prowadzi warsztaty analizy sensorycznej oliwy z oliwek, kulinarne a także food tour po wybranych regionach kraju.

Tworzy blog https://everydayinitaly.com/ oraz dzieli się codziennością z życia we Włoszech na instagramie: @everydayinitaly

Picking

Ramowy program (może ulec małym zmianom)

21 maja - sobota
Przyjazd uczestników i kolacja powitalna w Settimo Cielo Locanda

22 maja - niedziela

  • sesja poranna 1h 15 min
  • śniadanie
  • zwiedzanie Civita di Bagnoregio
  • warsztaty kulinarne i obiadokolacja
  • sesja wieczorna regenerująca 1h

23 maja - poniedziałek

  • sesja poranna 1h 15 min
  • śniadanie
  • czas wolny
  • warsztaty kulinarne + analiza sensoryczna oliwy
  • obiadokolacja
  • sesja wieczorna regenerująca 1h

24 maja - wtorek

  • sesja poranna 1h
  • śniadanie
  • wycieczka całodzienna - trekking Bolsena - Montefiascone
  • obiadokolacja

25 maja - środa

  • sesja poranna 1h 30 min
  • śniadanie
  • czas wolny
  • wycieczka do winnicy połączona z degustacją wina i obiadokolacją

26 maja - czwartek

  • sesja poranna 1h 30 min
  • śniadanie
  • wycieczka do Orvieto
  • kolacja w Orvieto

27 maja - piątek

  • sesja poranna 1h 30 min
  • śniadanie
  • czas wolny
  • sesja regeneracyjna 1h
  • pożegnalna kolacja

28 maja - sobota

  • śniadanie i zakończenie

Cena zawiera:

  • pobyt w pokojach dwuosobowych w willi z basenem (możliwość jedynki za dodatkową opłatą)
  • 7 śniadań 
  • 7 kolacji (kuchnia umbryjska sezonowa – przystawka, pierwsze, drugie danie, deser, woda, wino)
  • 6 sesji ruchowych 
  • warsztaty analizy sensorycznej oliwy
  • wizyta w winnicy połączona z degustacją 
  • zwiedzanie pobliskich miasteczek wg programu
  • transport do wszystkich atrakcji wg programu
  • opieka tłumacza i pilota wycieczek podczas pobytu
  • opieka licencjonowanego przewodnika na trekkingu
  • ubezpieczenie KL - NNW

Cena nie zawiera:

  • dojazdu z Polski do Włoch (najbliższe lotnisko Perugia, Rzym) i z powrotem 
  • dojazdu z lotniska do miejsca pobytu i z powrotem
  • dopłaty do pokoju 1- os. (90 euro za tydzień, w miarę dostępności)
  • dodatkowych wstępów do atrakcji np. jaskini, muzeów, kościołów
  • kosztów własnych i napiwków, innych atrakcji nie ujętych w planie
Rezerwuję

Rezerwując akceptujesz Regulamin.

1050

Early Bird (zaliczka do 30.04) oraz Klubowiczki

1150

po 30 kwietnia, cena regularna


rezerwacja


Rezerwacja poprzez formularz:  https://forms.gle/Pzi59VuLskDcUwvJA 

Kontakt do mnie: ania.brzegowa@jogafusion.pl

Wszystkie formalności będą przeprowadzone przez biuro podróży.