21 - 28 września - Dobry ruch i smakowanie Umbrii - Costacciaro
Tydzień w zielonym sercu Włoch, dla odpoczynku, dla doświadczania dolce vita wszystkimi zmysłami!
Umbria to piękna kraina przeplatana górami, jeziorami, gajami oliwnymi i winnicami. Razem z Agnieszką Koper zapraszamy na wspólne, aktywne spędzenie czasu.
Będziemy smakować, zwiedzać umbryjskie miasteczka, wędrować i relaksować się przy basenie, czyli poprzez wszystkie zmysły poznawać włoską kulturę.
miejsce i Wyżywienie
Miejscem, gdzie się zatrzymamy będzie Villa Pascolo w pobliżu Gubbio. To duża rodzinna posiadłość z basenem, u podnóża góry Monte Cucco. Villa Pascolo dysponuje wygodnymi pokojami 2 i 1 osobowymi, z łazienkami.
Wyżywienie: dwa posiłki dziennie.
Śniadania - w formie bufetu, obfite włosko - polskie śniadanie na słodko i słono.
Kolacje - serwowane, kuchnia umbryjska sezonowa (w formularzu rezerwacyjnym można wybrać opcję wegetariańską, bez glutenu lub klasyczną).
Zajęcia Joga Fusion
Sześć zajęć łączących elementy jogi i treningu powięziowego z automasażem - w sali warsztatowej.
Zajęcia o charakterze funkcjonalnym i prozdrowotnym, dostępnym nawet dla osób zupełnie początkujących.
Zapewniamy pomoce potrzebne do ćwiczeń: maty, koce itp.
A Ty masz więcej miejsca w bagażu 🙂
włoskie atrakcje z Agą Koper - specjalistką od włoskiej kultury i pilotką
- warsztaty kulinarne (Agnieszka Koper i włoska umbryjska Nonna, czyli babcia nauczą nas jak przygotowywać ręcznie włoski makaron oraz umbryjskie sezonowe dania)
- warsztaty analizy sensorycznej oliwy z oliwek (gdzie nauczymy się jak smakować i oceniać oliwę oraz jak komponować posiłki z różnymi rodzajami oliwy z oliwek).
- zwiedzanie pobliskich miasteczek: Gubbio, Perugia, Asyż, Spello,
- dla chętnych trekking na szczyt Monte Cucco pod opieką licencjonowanego przewodnika lub lekki trekking na jednym ze szlaków u podnóża góry Monte Cucco
- wizyta w lokalnej serowarni lub fabryce ceramiki
Agnieszka Koper
Aga Koper - podróżniczka, smakoszka, popularyzatorka włoskiej turystyki kulinarnej, pilotka, profesjonalna degustatorka oliwy z oliwek i oliwek stołowych, badaczka włoskich targowisk i kuchni włoskiej. Prowadzi warsztaty analizy sensorycznej oliwy z oliwek, kulinarne a także food tour po wybranych regionach kraju.
Tworzy blog https://everydayinitaly.com/ oraz dzieli się codziennością z życia we Włoszech na instagramie: @everydayinitaly
Cena zawiera:
- pobyt w pokojach dwuosobowych w willi z basenem (możliwość jedynki za dodatkową opłatą)
- 7 śniadań
- 7 kolacji (kuchnia umbryjska sezonowa – przystawka, pierwsze, drugie danie, deser, woda, wino)
- 6 sesji ruchowych
- warsztaty analizy sensorycznej oliwy
- wizyta w winnicy połączona z degustacją
- zwiedzanie pobliskich miasteczek wg programu
- transport do wszystkich atrakcji wg programu
- opieka tłumacza i pilota wycieczek podczas pobytu
- opieka licencjonowanego przewodnika na trekkingu
- ubezpieczenie KL - NNW
Cena nie zawiera:
- dojazdu z Polski do Włoch (najbliższe lotnisko Perugia, Rzym) i z powrotem
- dojazdu z lotniska do miejsca pobytu i z powrotem
- dopłaty do pokoju 1- os. (90 euro za tydzień, w miarę dostępności)
- dodatkowych wstępów do atrakcji np. jaskini, muzeów, kościołów
- kosztów własnych i napiwków, innych atrakcji nie ujętych w planie
Rezerwując akceptujesz Regulamin.
€1050
Early Bird (zaliczka do 30.04) oraz Klubowiczki€1150
po 30 kwietnia, cena regularnarezerwacja
Rezerwacja poprzez formularz: https://forms.gle/
Kontakt do mnie: ania.brzegowa@jogafusion.pl
Wszystkie formalności będą przeprowadzone przez biuro podróży.